Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές...............


Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς σας εύχεται ολόψυχα να περάσετε όμορφα τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων και η νέα χρόνια να είναι δημιουργική και ευτυχισμένη.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Διαβάσαμε πρόσφατα ........


Το βιβλίο 'Η πρώτη γουλιά της μπίρας κι άλλες μικρές απολαύσεις' του Φιλίπ Ντελέρμ.
Ο τίτλος του βιβλίου θα μπορούσε να είναι και η ρήση που αναφέρεται στη σελ. 19 : 'Πως μπόρεσε να περάσει τόσος καιρός απ' τα γλικόξινα παιδικά μας χρόνια ;'

Η λογοτεχνία ανακαλύπτει και πάλι τις μικρές απολαύσεις της ζωής μετατρέποντας τα μικρά σε μεγάλα.  .....

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ημερίδα : Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού

Οι Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς δια των αντίστοιχων Γραφείων Αγωγής Υγείας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:   «Οι απώλειες στη ζωή του παιδιού» τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, 21ης Ιουνίου 141 - 1ος όροφος και ώρα  17:30
Για το πρόγραμμα της ημερίδας κάντε κλικ εδώ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Προτεινόμενο site : http://openarchives.gr



Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Το openarchives.gr πραγματοποιεί ταυτόχρονη αναζήτηση σε 39 ελληνικές ψηφιακές βιβλιοθήκες και ακαδημαϊκά αποθετήρια. Το ευρετήριό του περιέχει 335546 έγγραφα και ενημερώνεται καθημερινά με νέες καταχωρήσεις......

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Νέα περιοδικά στη Βιβλιοθήκη



H βιβλιοθήκη μας ξεκίνησε μια φιλόδοξη προσπάθεια συνεργασίας με τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα περιοδικά του ειδικού τύπου, έτσι ώστε οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. και των συστεγαζόμενων ΕΠΑ.Σ. και Ι.Ε.Κ. να έρχονται σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στις ειδικότητές τους και να συμπληρώνουν ιδανικά αυτά που διδάσκονται στην τάξη. Οι μαθητές της ειδικότητας των Δομικών Έργων πρωτίστως και οι Μηχανολόγοι και Ηλεκτρολόγοι δευτερευόντως, θα βρουν χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα στο περιοδικό 'ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ', που από τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στη βιβλιοθήκη μας. Ευχαριστούμε τις 'Ελληνικές Ειδικές Εκδόσεις ΑΒΕΕ' και την κα Άντα Σαραμαντή για την προσφορά ενός αριθμού παλιότερων τευχών.
Ακόμη, εντός των ημερών, αναμένουμε έναν μεγάλο αριθμό τευχών του αγγλόφωνου περιοδικού 'Industrial Engineering News' με θέματα που καλύπτουν κάθε τομέα του βιομηχανικού αυτοματισμού και ενδιαφέρουν Ηλεκτρονικούς, Ηλεκτρολόγους, Μηχανολόγους, Ψυκτικούς κ.ά.

Ευχαριστίες


Η σχολική βιβλιοθήκη ευχαριστεί την IT Publications, εκδότρια εταιρία των περιοδικών PC World και Computer Active, και ειδικά την κα Αντωνιάδη Ιωάννα για την προσφορά περιοδικών. Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. θα έχουν εφεξής τη δυνατότητα να ενημερώνονται συνεχώς για θέματα υπολογιστών, επικοινωνιών και νέων τεχνολογιών αφού τα δημοφιλή περιοδικά θα βρίσκονται κάθε μήνα στην προθήκη της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Προβολές στα πλαίσια του Σ.Ε.Π.


Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών της Α' τάξης σχετικά με τις ειδικότητες του ΕΠΑ.Λ. και τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας, η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον καθηγητή του Σ.Ε.Π. κο Αντωνιάδη Β. ξεκίνησε από σήμερα ένα πρόγραμμα προβολών με θέματα σχετικά με τα αντικείμενα της επαγγελματικής απασχόλησης των αποφοίτων. Στόχος είναι οι μαθητές να βλέπουν στην πράξη το αντικείμενο, τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τις προοπτικές της κάθε ειδικότητας, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να επιλέξουν ειδικότητα όσο γίνεται πιο συνειδητά. Σήμερα λοιπόν, οι μαθητές του Α2, αφού ενημερώθηκαν σε προηγούμενο μάθημα στην τάξη για την ειδικότητα των Δομικών, είδαν ντοκυμαντέρ με θέμα την κατασκευή της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου.