Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ενημερώσεις - ξεναγήσεις

Οι ξεναγήσεις στην βιβλιοθήκη συνεχίζονται, με σκοπό όλοι οι μαθητές να ενημερωθούν για τους σκοπούς της, τον τρόπο λειτουργίας της και τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει. Την Τετάρτη 11/11 ήταν η σειρά του Γ' Μηχανολόγων με συνοδό τον κο Πουλιόπουλο Α., την Παρασκευή 13/11 ακολούθησε Γ' Οικονομίας με τον κο Ζαλίδα Σ., στο οποίο έγινε και προβολή ντοκυμαντέρ σχετικό με τη λειτουργία των Χρηματιστηρίων και τη Δευτέρα 16/11 ξεναγήθηκε το Β' Δομικών με τον κο Τζαμπάζη. Στους Δομικούς προβλήθηκαν δύο ντοκυμαντέρ σχετικά με την ειδικότητά τους, το 'Τείχος της Βόρειας Θάλασσας', στο οποίο περιγράφονταν τα έργα που έγιναν και γίνονται στις Κάτω Χώρες για να κρατήσουν τη θάλασσα μακρυά από την καλλιεργήσιμη γη και το 'Τούνελ της Μάγχης' που εξιστορούσε τον τρόπο κατασκευής του γιγαντιαίου αυτού έργου.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ξενάγηση στη βιβλιοθήκη και ενημέρωση για τη νέα γρίπη

Την Τρίτη 10/11/09 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση-ξενάγηση στη βιβλιοθήκη στους μαθητές του Α2. Παράλληλα προβλήθηκε και ντοκυμαντέρ ενημέρωσης για την νέα γρίπη Η1Ν1.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ένα επιπλέον κύπελλο πρόσθεσε στη συλλογή του το 2ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ



Ένα επιπλέον κύπελλο πρόσθεσε στη συλλογή του το 2ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή του νομού μας.
Η τελική αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο της Αξιούπολης τη Δευτέρα 2-11-2009 μεταξύ του 2ου ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ Πολυκάστρου. Μετά από άψογη εμφάνιση, το 2ο ΕΠΑΛ νίκησε με σκορ 5-0 έχοντας και τέσσερα δοκάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι του ΓΕΛ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ κατέκτησε πέρυσι τη 3η θέση πανελλαδικά.
Η σύνθεση της ομάδας ήταν:
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ Π., ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Α., ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΗΣ Ι., ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α., ΣΑΜΙΟΣ Χ., ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ Ν., ΔΑΓΚΛΗΣ Α., ΣΑΒΒΙΔΗΣ Φ., ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Λ., ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ Κ., ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Δ., ΗΛΙΑΔΗΣ Ε., ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ Ε., ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ Κ., ΚΑΣΑΣΕΒ Β., ΠΑΥΛΙΔΗΣ Ε., ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ν.
Προπονητές ήταν οι κκ Παπαδόπουλος Νικόλαος και Ξανθόπουλος Κωνσταντίνος.
Μετά την πρόκριση αυτή η ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ συνεχίζει για την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Λυκείων
Ευχόμαστε σ όλους καλή συνέχεια αισιοδοξώντας να υπερκαλύψει την μεγάλη επιτυχία του 2002, οπότε και είχε καταλάβει την 3η θέση πανελλαδικά.

Ξενάγηση στη βιβλιοθήκη στους μαθητές της Γ’ Ηλεκτρολόγων


Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – ξενάγηση στη βιβλιοθήκη στους μαθητές της Γ’ Ηλεκτρολόγων με τη συνοδεία των καθηγητών Δούκα Σ. και Λιάπη Εμ. Προβλήθηκε επίσης το ντοκυμαντέρ 'Ηλιακές μηχανές' με θέμα την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση – ξενάγηση στους μαθητές της Γ’ Οικονομίας

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – ξενάγηση στη βιβλιοθήκη στους μαθητές της Γ’ Οικονομίας. Επιπροσθέτως, έγινε συζήτηση πάνω στο σύστημα αρχειοθέτησης της βιβλιοθήκης, αντικείμενο που ενδιέφερε τους μαθητές του τμήματος και τον συνοδό καθηγητή τους κο Περδικίδη Δημήτριο. Το πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ χρησιμοποιήθηκε σαν παράδειγμα ολοκληρωμένης εφαρμογής διαχείρισης βιβλιοθήκης και με βάση αυτό, ενημερώθηκαν οι μαθητές για τις δυνατότητες των εμπορικών προγραμμάτων λογιστικής και διαχείρισης αποθήκης.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Σχεδόν πλήρως λειτουργική η βιβλιοθήκη


Μετά από ένα περίπου μήνα δουλειάς, μπορούμε να πούμε ότι η βιβλιοθήκη είναι σχεδόν πλήρως λειτουργική. Τα βιβλία του Κ.Π.Σ. έχουν τοποθετηθεί σωστά στα ράφια, τα βιβλία της παλιάς συλλογής του σχολείου σιγά-σιγά εισάγονται στο σύστημα, εκδίδονται κάρτες μελών, έχει εκδοθεί ο εσωτερικός κανονισμός, δανεισμοί βιβλίων γίνονται κανονικά, τα συστήματα ήχου και εικόνας (DVD player, στερεοφωνικό, τηλεόραση, βιντεοπροβολέας, PC) έχουν διασυνδεθεί πλήρως μεταξύ τους, γίνονται διδασκαλίες στη βιβλιοθήκη με χρήση του εξοπλισμού. Θα γίνουν πολλά ακόμη αλλά για την ώρα είμαστε σε καλό δρόμο… Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες του χώρου..

Εφηβεία και αλλαγές

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 από το πρωί πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, διάλεξη – συζήτηση με θέμα «Εφηβεία και αλλαγές – Διαφυλική αγωγή και υγείας». Εισηγήτρια ήταν η κα Καλλιόπη Τσεμπέρη, επισκέπτρια Υγείας και Σύμβουλος Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Η παραπάνω εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς και την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς και της ΕΠΑ.Σ. Κιλκίς.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος με την εισηγήτρια, όπου οι μαθητές και μαθήτριες διατύπωσαν απορίες και ερωτήματα με αποτέλεσμα να διαρκέσει η εκδήλωση περισσότερο από τον προγραμματισμένο χρόνο.